Zorindha's Place in the Sun

me, myself and my words

De är inte Jedi-riddare i alla fall, det är jag rätt säker på.

Fint, vänsterpartiet har nu uttalat sig om att de vill låna pengar för att klara krisen. Det låter ju smart. Att ta lån för konsumtion låter ju riktigt smart, för det var väl inte pga. nåt sånt vi hamnade i krisen från första början.

Samtidigt i Danmark har Fogh gett sitt stöd till ett elbilsprojekt. I samma artikel nämns att han ska jobba för att miljöbilar ska hållas avgiftfria i längre tid än vad som nu är fallet. Nu är miljöbilar bara avgiftsfria till 2010. Ok, Danmark har 180% skatt på bilköp, vilket jag alltid hört försvaras med att det har något med miljön att göra. Det är struntsnack såklart. De vill ha pengar i kassan. Den höga skatten innebär att bilarna som finns på vägarna är gamla och av sämre kvalitet och om de lägger till avgiften för miljöbilar också kan de ju knappast försvara avgiften med nånting. Men oj vilket hål det skulle lämna i statskassan om miljöbilar får köra runt helt obeskattade, nämnde också artikeln. Besparingar? Neee…

Hela vänsterblocket vill såklart höja bidragen… Kräv in lite högre skatter, ge lite mer bidrag och skapa jobb i hamsterhjulet.

Vilken värld bor politikerna i? Kan vi kommunicera med dem? Finns det intelligent liv därute?

Oh nu vill jag se ett avsnitt av X-files!

Advertisements

3 comments on “De är inte Jedi-riddare i alla fall, det är jag rätt säker på.

 1. Cath
  November 28, 2008

  Ey, du får länka till artiklarna du refererar till också, tycker jag. Vill ju granska källorna 😉

 2. zorindha
  November 28, 2008

  http://borsen.dk/arkiv/avanceret/resultat/nph-brs?l=25&p=1&u=%2Farkiv%2Favanceret%2F&r=11&f=G&d=fobo&SECT3=NEWTOC2&s1=Dong+or+Dongs+or+%22Dong+Energy%22+or+%22Dong+Energys%22&op1=AND&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=&co8=AND&op8=AND&pg8=ALL&s9=&co9=AND&pg9=SEKT&op9=or&s10=&s11=&pg12=TIOV,TIHO,TIUN&s12=&s13=&s14=&s15=&s16=&s17=&s18=&s19=&s20=&s21=&s22=&pg23=VIRK,ANNA&s23=&SECT1=NEWWEB&SECT2=AND

  Det är länk till artikeln om elbilarna. Artikeln om vänsterpartiet är från http://www.di.se, se har inte artikelnummer som kan länkas men den heter “Vänsterpartiet vill låna till stimulanser” och är från 27-11-2008.

  Det om socialdemokraterna kan du bland annat läsa om i samma artikel som den om vänsterpartiet.

 3. mamma
  December 6, 2008

  Ibland kan man bara sucka, stiga upp ur sängen och gå till det arbetet men fakstiskt i dagens läge är mycket glad för. Har dock inte än hört talats om att någon politiker får gå på grund av sparpaket, höga löner eller uttalande som ej är lagenliga. Sahlin gorde en annan Sahlinare, tex; gå in i Volvo och Saab med AP-fonderna! Smart! Förutom att det rent lagligt ej är tillåtet enligt AP-fondernas stadgar, så skulle hela svenska folkets framtida pension kunna eventyras. Puh – man har dom politiker vi förtjänar. (Källa – någon nyhetssändning nogon av dom senaste veckorna)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 27, 2008 by in Swedish and tagged .
%d bloggers like this: